25 februarie 2024
OIPSI – Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale

Prezentare

pcdata

Implicarea României ca membru activ în dezvoltarea economiei europene și mondiale a căpătat contur odată cu integrarea în Uniunea Europeană.

Domeniul IT&C este la ora actuală unul dintre domeniile cele mai productive și în plină dezvoltare, asigurând simplificarea proceselor decizionale, dezvoltarea relațiilor interumane şi a mediului de afaceri. Pe lângă acest rol de dezvoltare, domeniul IT&C contribuie activ la creșterea competitivității economice și dezvoltarea unui mediu sănătos de afaceri. Avem astfel ocazia să exploatăm potențialul tehnologic al României și să ne punem în valoare ca societate tehnologică și comunicaţională.

Astfel, Uniunea Europeană a alocat o serie de fonduri, la care au acces atât companiile cât și autorităţile româneşti în scopul dezvoltării de proiecte în sectorul IT&C. Pentru administrarea finanțărilor alocate acestui sector a fost creat un organism dedicat, Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OIPSI), care va asigura suport pentru toți cei interesați.

OIPSI este organizat la nivel de direcție generală, în cadrul Ministerului Comunicaţiilor și Societăţii Informaţionale, având ca scop gestionarea proiectelor finanțate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operațiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Sunt de acord Detalii

Politica de confidențialitate
Sari la conținut